LOADING...

Zašto SmartUp?

Bez pametnih tastera

Kada se odlučite za pametnu kuću, sigurno je da očekujete da ćete imati potpunu kontrolu putem vašeg pametnog telefona. Ipak, navike su navike i smatrali smo da opciju kontrole fizičkim tasterima moramo da ostavimo i zbog toga tastere nismo izbacili iz upotrebe u Pierre-u. U dosta slučajeva je praktičnije stisnuti taster nego paliti svetlo na jednom telefonu ili tabletu. Takođe, tu su i korisnici koji u kući više vole da imaju tastere, neki su možda nedovoljno tehnički potkovani ili nemaju pristup aplikaciji. U kupatilu je, na primer, mnogo praktičnije imati fizički taster na zidu za paljenje i gašenje svetala. Tasteri koji se koriste u Pierre-u su standardni tasteri, dostupni u velikom broju i mogu da se kupe u gotovo svakoj prodavnici električne opreme. Samim tim je i mnogo pristupačnije, jer ne morate trošiti puno novca za neki poseban pametan taster, a na ovaj način je i dizajn prilagođen vašem enterijeru.

Pametna kontrola osvjetljenja

Jedna od osnovnih funkcija koju gotovo svaki pametan sistem za kuće poseduje je kontrola osvetljenja. Ono po čemu se naš sistem Pierre izdvaja je da nema potrebe da se koriste specijalne pametne lampe i pametne prekidače koje su i u skuplje u odnosu na klasične. S našim sistemom možete koristiti standardne, najobičnije lampe, koje se mogu kupiti u svakoj prodavnici.

Prilikom upravljanja osvetljenjem imate opciju paljenja i gašenja svetala, dimovanja, i podešavanja različitih automatizacija. Takođe, Pierre može da upravlja svim tipovima lampi, nezavisno od toga koliki su potrošači. To može biti jedna mala led lampa ili neki veći reflektor na stadionu, recimo.

Nevjerovatni scenariji

Scenario je niz akcija koje želimo da uređaji istovremeno izvrše. Niz može da bude beskonačan i može da obuhvati više različitih uređaja: svetla, temperatura, roletne, vrata i bilo koji drugi uređaj koji je povezan na pametan sistem Pierre. Scenario smo izmislili upravo zato što smo uvideli potrebu da se ubrza upravljanje prostorijama i kućama. Ovako dobijamo veći komfor, jer sa jednim klikom ili jednom tapom na aplikaciji mi možemo da pokrenemo scenario, koji će odraditi niz tih akcija.

Prava moć ovih scenarija dolazi s automatizacijom. Sve ove scenarije možemo automatizovati na način na koji je nama to potrebno. Možemo podesiti da se neki scenario pokrene u određeno vreme. Na primer scenario “Laku noć” ili “Dobro jutro” mogu svaki dan u isto vreme da se pokreću, i podesićemo Pierre-a da to uradi sam. Ove automatizacije mogu da budu jako jednostavne ili izuzetno kompleksne.

Pametna kontrola ulaza

Otvorite vrata telefonom, prepoznavanjem registarskih tablica, RFID karticom ili na osnovu GPS lokacije i odobrite pristup kome god je potrebno.

Pierre sistem za pametne kuće se razlikuje od svih sistema koji su dostupni na tržištu. Nikada nam nije bio cilj da kopiramo neko rešenje samo zato što svi ostali to rade na jedan način. Ovo je bila situacija i sa kontrolom ulaza.
Pre nego što napravimo neku novu funkciju ona treba da prođe ceo naš razvojni tim, treba svi da se složimo i ako je to sve tehnološki prihvatljivo onda testiramo u realnim situacijama. Kada pričamo o pametnoj kontroli ulaza dosta stvari treba uzeti u obzir. Imamo više vrsta ulaza, na primer: kapija, vratra, garažna vrata, rampe i tako dalje, i ove ulaze različite osobe treba da otvaraju.
Recimo, ako je to jedna porodična kuća ili stan, onda treba da mislimo i na decu, a takođe i na spremačicu. Ako je to kancelarija onda vam treba takav sistem koji će svi zaposleni moći jednostavno da koriste.

Pored toga što sa Pierre-om naši korisnici dobijaju više različitih opcija kakav ključ da imaju – digitalni ključ, magnetna kartica, tastere sa kodovima, i dalje imaju mogućnost da koriste i standardne klasične ključeve.

Jednostavna instalacija

Pored toga što se lako instalira, košta manje nego što očekujete

Umrežen ili bežični

Premda govorimo o visoko intaligentnom sistemu, instalacija je prilično jednostavna.
Uz pomoć klasičnih UTP kablova, povezaćete uređaje u jedan sistem. Nije vam potrebna komplikovana oprema, samo standardni uređaji i senzori koji inače postoje u stanovima. Smart Pierre sistem povezuje sve vaše uređaje, upravo onakve kakvi su.
Kupite sijalice ili prekidače u ma kojoj radnji i Pierre će ih učiniti pametnim. Sve će biti povezano na jednu mrežu i jednostavno za upravljanje putem telefona.